På scenen

PÅ SCENEN

MIKAEL MÖLSTAD

Vin- och matjournalist och en av Sveriges ledande dryckesexperter. Har bland annat skapat vinguiden En Värld av Vin och skrivit ett flertal böcker kring mat och dryck. Mikael Mölstad är även en av grundarna till White Guide, Nordens ledande restaurangguide samt journalist och vinskribent på Svenska Dagbladet och redaktör på Allt om Vin, Nordens största vinmagasin.


Utmärkelser

Mottagare av Vinakademiens Stora Pris 1999

Utsedd till Årets Vinprofil av Munskänkarna 2003

Vunnit titeln Årets Näsa på Vin & Sprithistoriska Museet 2005

Tilldelad Guldpennan av Gastronomiska Akademien 2014


Program och tidpunkter

Invigning

Fredag kl. 11.00


Dricka bör man – annars dör man

Fredag kl. 12.00 & 14.00

SIMON AXÉLL-THOOR

Med sin breda kunskap inom mat och dryck tar Simon med oss på fascinerade resor i vin och dryckesvärlden. Han har stor erfarenhet från skandinaviens krogscen, såväl från eleganta kungamiddagar som från egna välrenommerade restauranger.

Simon arrangerar vin- och dryckesprovningar runtom i hela Sverige, och då han också berättar historiken som präglar smaker och olika karaktärer på drycken.


Program- och tidpunkter

Ekologiskt, biodynamiskt, organiskt, kravmärkt, fairtrade, svanenmärkt, nyckelhålsmärkt.

Vad betyder egentligen alla kategoriseringar? Skall vi konsumenter nästan behöva ett lexikon för att veta vad vi vill dricka?

Fredag kl. 13.00 & 16.00

Lördag kl. 13.00 & 16.00


"Alla vägar bär till rom".  Ja, om man skall titta på den trenden som råder i dryckesvärlden just nu kan det vara så. Rom är världens i särklass största destillat där intresset växer så det knakar. Om rommens historia, dess framställning samt skillnaden mellan "rhum industriell" samt " rhum agricole".

Fredag kl. 14.30

Lördag kl. 14.30

MARCUS ALEXANDER

24-årig singer-songwriter från Ängelholm som spelar gamla som nya covers såväl som egenskriven akustisk folk/blues-musik. Inspiration kommer bland annat från Coldplay, John Mayer och Ed Sheeran för att nämna några.

Ängelholmsvägen 1, 269 35 Båstad, info@angtre.se, tel. 0431-791 10

Copyright @ All Rights Reserved